Суд обрав запобіжний захід ексчлену дирекції "Центренерго" у справі про заподіяння шкоди компанії під час закупівлі газу

Київ. 21 листопада. ЕНЕРГОРЕФОРМА – Вищий антикорупційний суд (ВАКС) України обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою колишньому працівникові ПАТ "Центренерго", підозрюваному у змові та завданні шкоди генерувальній компанії при закупівлі газу для виробництва е/е.

"За клопотанням САП та НАБУ суддя-слідчий ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому члену дирекції "Центренерго", який спільно з іншими особами підозрюється у зловживанні службовим становищем та підробці офіційних документів на користь комерційної фірми", – зазначається у пресрелізі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у понеділок.

Там додали, що після затримання підозрюваного і не пізніше 48 годин із моменту доставки до місця досудового розслідування суддя-слідчий вирішить питання щодо застосування цього запобіжного заходу.

У САП пояснили, що "Центренерго" у листопаді 2019 року для виконання завдань із виробництва електроенергії уклало з комерційною компанією договір на постачання газу та у травні 2020 року здійснило передоплату за законтрактований обсяг наступного місяця. Однак фактично газ було поставлено не на всю виплачену суму. У результаті комерційної компанії виникла заборгованість перед генпідприємством.

"Щоб зменшити борг, працівники комерційної структури вступили в злочинну змову з посадовими особами "Центренерго" і підробили офіційні документи. У результаті ціна вже фактично поставленого газу збільшилася, а сума боргу зменшилася більш ніж на 8 млн грн, цим було завдано значних збитків підприємству", – описали ситуацію у САП.

Згідно з повідомленням, дії нинішнього та двох колишніх працівників "Центренерго", а також представника комерційної структури кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 КК України.

"Триває ознайомлення сторони захисту із матеріалами справи перед направленням їх до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті", – підсумували у САП.

administrator

Related Articles