"Укрзалізниця" замовила у ORLEN Lietuva зимовий дизель на $25 млн

Київ. 21 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – "Укрзалізниця" уклала з ORLEN Lietuva договір вартістю до $25 млн на постачання 14,85 тис. тонн дизельного палива класу F (зимове).

За даними в системі електронних закупівель Prozorro, постачання на умовах FCA Моцкава буде здійснено до кінця листопада 2022 року.

"УЗ" у коментарі виданню "Наші гроші" уточнило, що приблизна вартість договору $25 млн передбачає можливі коливання світових індексів на пальне у бік збільшення і не визначає точної ціни за тонну.

У договорі з постачальником формульна ціна палива прив’язана до курсу долара та котирувань Platts. Згідно з калькуляцією на сьогодні, ціна на умовах FCA Моцкава становить $1206/тонна або 44100 грн/тонна, що у перерахунку на літри становить $1,02/літр або 37,1 грн/літр (при розрахунку за щільністю 843 кг/куб.).

"Це набагато нижче роздрібних цін на АЗС та оптових цін в Україні", – уточнили в "УЗ".

Як повідомлялося, "УЗ" було визначено державним імпортером палива для потреб економіки.

У липні 2022 року "Укрзалізниця" домовилася з польською PKN Orlen про довгострокову співпрацю у постачанні дизельного пального. Перехід на стратегічну співпрацю став можливим завдяки успішному досвіду постачання Україні нафтопродуктів польською компанією в останні місяці.

"УЗ" також працює з іншими великими постачальниками нафтопродуктів для насичення української економіки необхідними обсягами палива.

administrator

Related Articles