Ціни на нафту прискорили підйом, Brent – $88,49 за барель

Київ. 22 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ціни на нафту прискорили зростання під час торгів у вівторок, піднявшись більш ніж на 1%.

Інвестори оцінюють перспективи попиту та пропозиції на глобальному паливному ринку.

Січневі ф’ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 16:40 кск подорожчали на $1,04 (1,19%) – до $88,49 за барель.

Котирування ф’ючерсів на WTI на січень на торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) до зазначеного часу зросли на $0,95 (1,19%) – до $80,99 за барель.

Під час сесії напередодні ціни падали більш ніж на 5% на повідомленнях у ЗМІ, що Саудівська Аравія та інші країни ОПЕК+ вивчають можливість збільшення квоти на видобуток нафти обсягом до 500 тис. барелів на добу (б/д) на засіданні 4 грудня.

Ер-Ріяд, однак, спростував це повідомлення, заявивши, що не виключає навіть зниження виробництва для балансування попиту та пропозиції.

Міністр енергетики ОАЕ Сухейль аль-Мазруї написав у твіттері, що його країна також не веде жодних переговорів щодо зміни нинішніх домовленостей щодо квот, які діють до кінця 2023 року.

"Нарощування видобутку на тлі падіння цін і побоювань щодо світового попиту стало б значною несподіванкою", – сказав партнер SPI Asset Management, що управляє, Стівен Іннес, слова якого наводить MarketWatch.

administrator

Related Articles