Граничну ціну на російську нафту коригуватимуть декілька разів за рік – Мінфін США

Київ. 23 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Визначену як граничну ціну на російську нафту регулярно коригуватимуть, повідомив журналістам представник американського Мінфіну.

"Ми плануємо регулярно коригувати її. Думаю, щокварталу чи навіть у півріччя, а не раз за місяць", – наводять ЗМІ заяву чиновника. За його словами, це необхідно для збереження "визначеності на ринку".

Як повідомлялося, Міністерство фінансів США поширило посібник із реалізації політики обмеження цін на нафту російського походження в межах домовленостей міністрів фінансів країн G7 у вересні поточного року. У документі наголошується, що Штати, а також країни G7, ЄС та Австралія сформували "коаліцію з обмеження цін" і домовилися "проводити політику щодо широкого спектру послуг, пов’язаних із морським транспортуванням сирої нафти та нафтопродуктів російського походження".

Мінфін зазначив, що граничну ціну на нафту РФ "буде встановлено після технічних навчань, проведених Коаліцією з обмеження цін".

У документі йдеться, що Вашингтон очікує оголошення граничної ціни на російську нафту "найближчим часом".

У вівторок видання The Wall Street Journal із посиланням на свої джерела повідомляло, що США та їхні союзники планують у середу домовитися про стелі цін на нафту РФ не вище $60-$70 за барель. За даними газети, на цей день заплановано зустріч представників 27 країн ЄС, які намагатимуться одноголосно узгодити цей рівень. Країни G7, як очікується, схвалять стелю цін одночасно з ЄС.

administrator

Related Articles