Президент підписав закон про порядок бронювання військовозобов'язаних працівників держорганів, підприємств та організацій на період мобілізації та війни

Київ. 23 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Президент України Володимир Зеленський підписав закон про умови, за яких на період мобілізації та воєнного часу підлягають бронюванню військовозобов’язані, які працюють в органах державної влади, в інших державних органах, органах місцевого самоврядування, а також на підприємствах, в установах та організаціях (законопроєкт №7687), повідомив член фракції "Голос" Ярослав Железняк.

"Закон набирає чинності через день після опублікування, тобто, скоріш за все, післязавтра", – написав парламентарій у своєму телеграм-каналі.

Згідно із законопроєктом, бронюванню підлягають військовозобов’язані, які працюють в органах держвлади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, у разі коли це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів в особливий період, на підприємствах, в установах та організаціях, які є виконавцями мобілізаційних завдань (замовлень).

До цього переліку включено і військовозобов’язаних, які працюють на підприємствах, в установах та організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг оборонного призначення для задоволення потреб Збройних сил України, інших військових формувань в особливий період, а також тих, що є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Такі військовозобов’язані не підлягають прийняттю на службу у військовому резерві. Вони можуть бути призвані лише за їхньою згодою.

Порядок та критерії їх бронювання на період мобілізації та воєнного часу визначає Кабінет Міністрів України. За словами Ярослава Железняка, це одне з ключових нововведень, про які просив бізнес для організації прозорої процедури бронювання, як і можливість "дозволити здійснювати бронювання без виконання мобілізаційних завдань для підприємств, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення".

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила законопроєкт №7687 у цілому 4 листопада.

Джерело: https://t.me/yzheleznyak/2959

administrator

Related Articles