Україна пропонує ухвалити резолюцію Ради безпеки ООН про засудження будь-яких форм енергетичного терору – Зеленський у Раді безпеки ООН

Київ. 23 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Президент України Володимир Зеленський закликав ухвалити резолюцію ООН про засудження енергетичного терору.

"Рада безпеки має дати чітку оцінку вчинкам держави-терориста відповідно до розділу Сьомого Статуту ООН. Україна пропонує, щоб Рада безпеки ухвалила таку резолюцію – про засудження будь-яких форм енергетичного терору. Подивимося, чи зможе хтось у світі разом із Росією сказати, що терор проти цивільних людей – це нібито добре", – сказав він, виступаючи в середу за допомогою відеозв’язку на спеціальному засіданні Радбезу ООН.

"Я підтверджую запрошення від України щодо місії експертів ООН на об’єкти критичної інфраструктури нашої держави, які зазнали чи можуть зазнати ударів російських ракет. Потрібно дати належну оцінку пошкодженням та руйнуванням", – сказав також він.

Зеленський наголосив, що "держава-терорист не має брати участь у будь-яких голосуваннях з питань її агресії, її терору. Це глухий кут, коли той, хто викликав війну, коли той, хто відповідальний за терор, блокує будь-яку спробу Радбезу ООН виконати свій мандат".

"Це нонсенс – що право вето зберігається для того, хто несе злочинну війну. Треба вивести світ із цього глухого кута. Це цілком можливо. Світ не має бути заручником одного міжнародного терориста. Росія робить все, щоб електрогенератор був потужнішим та потрібнішим інструментом, ніж Статут ООН. Ми ж маємо і можемо повернути реальний зміст усім речам – і насамперед Статут ООН", – заявив президент.

administrator

Related Articles