Київ поки що забезпечений електроенергією на 30% від потреби – "ДТЕК МЕРЕЖІ"

(розширена, додані абзаци після 4-го з коментарями голови YASNO)

Київ. 25 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Київ наразі забезпечено електроенергію лише на 30% від потреби, повідомив генеральний директор компанії Олександр Фоменко.

"Іншими словами, 4 години буде світло, а вісім годин не буде", – сказав він в ефірі національного телемарафону.

За його словами, поточні темпи відновлення дозволяють сподіватися, що столиця увійде в графік планових відключень до понеділка.

Раніше в п’ятницю національний оператор НЕК "Укренерго" повідомив, що дефіцит електроенергії в енергосистемі країни становить на вечір п’ятниці 30%, як і на 11:00, тоді як на добу раніше він дорівнював 50%.

Гендиректор YASNO Сергій Коваленко пояснив у фейсбуці, що рік тому Київ у цей час споживав 1500 МВт, тоді як 23 листопада з нуля після атак йому дали 430 МВт, а 24 та 25 листопада – межа 690 МВт щодня.

За його словами, спочатку електропостачання дається критичній інфраструктурі: водоканалам, теплогенераційним об’єктам, лікарням, ДСНС та іншим, які як у мирний час, так і зараз споживають близько 375 МВт.

"Тобто, вчора і сьогодні на побутових споживачів, на наші будинки залишалося 315 МВт. Замість 1125 МВт", – підсумував Коваленко.

Він додав, що зараз після тривалих відключень при підключенні будинку споживають 170% того, що споживали зазвичай. "Тому за фактом мережі включають лише певну кількість черг у межах однієї із трьох груп. Ще раз нагадую, що жодні графіки не діють", – сказав голова YASNO.

Водночас він зазначив, що крок за кроком система виходить із цієї кризи, оскільки атомну генерацію потроху включають до мережі.

administrator

Related Articles