На Запоріжжі тривають екстрені відключення електроенергії – обладміністрація

Київ. 28 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Включення третьої черги споживачів електроенергії у Запорізькій області, які знеструмлені з 11:30, та виключення першої черги заплановано з 17:00 понеділка.

Як повідомляється в телеграм-каналі Запорізької обласної військової адміністрації, друга черга залишається вимкненою.

"У Запорізькій області тривають екстрені відключення електроенергії. Попри вжиті заходи, рівень споживання електроенергії перевищує доведені НЕК "Укренерго" для Запорізької області ліміти. Це змушує вдаватися до відключень одразу кількох черг споживачів на час, що перевищує визначений графіком стабілізаційних погодинних відключень", – ідеться у повідомленні.

Водночас в обладміністрації не виключили відключення всіх трьох черг споживачів, тобто повторного відключення першої черги, "якщо цього вимагатиме ситуація".

"Єдиний спосіб цьому запобігти – терміново зменшити споживання електроенергії. Передусім це стосується споживачів, які не потрапляють до списків 1-3 черг на відключення через те, що заживлені від однієї лінії з об’єктами критичної інфраструктури. Терміново вимкніть всі енергоємні електроприлади, чия робота не є критично важливою! Кожен спожитий вами кіловат – це зайва година без світла для вашого сусіда", – йдеться у повідомленні.

Джерело: https://t.me/zoda_gov_ua/15054

administrator

Related Articles