Кабмін виділив 62,5 млн грн на фінансування 10-ї хвилі програми мікрогрантів "Власна справа"

Київ. 29 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кабінет Міністрів України виділив 62,5 млн грн на фінансування 10-ї хвилі програми мікрогрантів "Власна справа", довівши загальну суму фінансування програми до 553 млн грн, повідомило Мінекономіки.

"Грантова програма мікрокредитування "Власна справа" залишається найпопулярнішою серед підприємців, які хочуть започаткувати або розширити власний бізнес. Кожні два тижні серед тих, хто подав заявки, ми визначаємо переможців, які отримають від уряду мікрогранти – до 250 тис. грн", – цитує відомство першого віцепрем’єра – міністра економіки Юлію Свириденко.

За даними міністерства, в рамках цієї хвилі буде задоволено 266 заявок і створено близько 690 нових робочих місць, а загальна кількість успішних заявок за 10 хвиль сягнула 2411 із планом створення 6131 робочого місця.

Зазначається, що серед переможців багато підприємців з оптової та роздрібної торгівлі – 83, переробної промисловості – 45 і сфери тимчасового розміщення й організації – 36.

Згідно з інформацією відомства, найбільша кількість переможців із Львівської (46) і Рівненської (31) областей, а також із Києва (36).

Мінекономіки нагадало, що проєкт "єРабота" включає шість грантових програм, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства, підтримки ІТ-стартапів та старту в ІТ-сфері.

administrator

Related Articles