Тимчасово запроваджено обмеження знизу на дедвейт суден для "зернової ініціативи" через нестачу інспекцій – заступник міністра інфраструктури

Київ. 30 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Тимчасово через затягування російською стороною роботи з перевірки суден "зернової ініціативи" запроваджено обмеження знизу на дедвейт нових суден, які можуть брати участь у "зерновій ініціативі": від 15 тис. тонн і вище – суховантажів та від 6 тис. тонн і вище – наливних суден для олії, повідомив заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков.

"Рішення ухвалено у вигляді висновків координаційної ради, яку створено при Мінагрополітики. Це результат обговорення з ринком… і про порти Великої Одеси доти, доки не буде вирішено питання щодо збільшення інспекцій", – сказав він під час Інфраструктурного дня, організованого Європейською Бізнес асоціацією.

Васьков уточнив, що рішення не стосується суден, які вже стоять у черзі.

Він пояснив агентству "Інтерфакс-Україна", що невеликі судна, які підпадають під це обмеження, можуть, як і раніше, ходити по українську аграрну продукцію до портів на Дунаї.

Заступник міністра наголосив, що Україна направила офіційну пропозицію ООН і Туреччині збільшити кількість інспекцій до 25 на день, тоді як за 28 днів листопада вона в середньому становила 6,5.

За його словами, це дало б змогу збільшити перевалку в портах Великої Одеси, що беруть участь у "зерновій ініціативі", удвічі – до 6 млн тонн.

administrator

Related Articles