Гетманцев пропонує на час війни зняти з бізнесу обов'язок щодо працевлаштування осіб з інвалідністю

Київ. 30 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Звільнити бізнес на час воєнного стану від обов’язку створення і змісту робочих місць для осіб з інвалідністю, передавши його державі, пропонує голова профільного парламентського комітету ВР Данило Гетманцев.

"В умовах воєнного стану відповідальність за утримання осіб з інвалідністю має взяти на себе держава", – написав він у телеграм-каналі в середу.

За його словами, дискусії про необхідність такої норми в мирний час можуть тривати довго, але під час війни бізнес повинен звільнитися від виконання цього обов’язку, оскільки він фактично є додатковим податком.

"До сьогоднішнього дня, попри війну, на бізнес покладається обов‘язок щодо створення та утримання робочих місць для осіб з інвалідністю. За невиконання діє штраф", – описав голова комітету поточну ситуацію.

Згідно з законом, підприємства щорічно платять санкції в розмірі середньої річної заробітної плати (для підприємств, на яких 4% робочих місць призначені для осіб з інвалідністю) або половину середньої річної заробітної плати (для підприємств, на яких працюють до 15 осіб) за кожне не зайняте, але призначене для осіб з інвалідністю місце.

Джерело: https://t.me/getmantsevdanil

administrator

Related Articles