Кличко закликав киян мати запас технічної та питної води, продуктів тривалого зберігання, теплі речі на випадок повного блекауту

Київ. 1 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Мер Києва Віталій Кличко закликав киян мати запас технічної води, питної води, запас продуктів тривалого зберігання, теплі речі на випадок повного блекауту, а також розглянути можливість тимчасового виїзду за межі Києва.

"У разі блекауту та руйнування інфраструктури, повної відсутності електропостачання, водопостачання, водовідведення, теплопостачання, у дуже короткий проміжок часу температура у квартирах може не сильно відрізнятися від зовнішньої температури. Зараз зима, три найважчі місяці. І я звертаюся до киян обов’язково мати запас технічної води, питної води, запас продуктів тривалого зберігання, теплі речі. Якщо є можливість – у передмісті Києва, у знайомих, у когось є свої будинки, знайомі, друзі, проговоріть, будь ласка, можливість тимчасового перебування у ваших друзів. Елементарні речі мають бути: тепло, піч, вода", – сказав Кличко на Київському безпековому форумі, організованому Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну" в Києві в четвер.

За його словами, у Києві облаштували 430 пунктів обігріву, і київська влада робить усе для того, щоб збільшити їх кількість.

"Ми зробили 430 пунктів обігріву, але це не панацея. У місті Київ на сьогодні перебуває 3,5 млн людей. 430 пунктів обігріву? Смішно. І 500 не допоможе, і 5 тис. буде надто мало", – зазначив Кличко.

administrator

Related Articles