Українці зможуть у "Дії" проголосувати за учасників у фіналі нацвідбору "Євробачення-2023" – Мінцифри

Київ. 1 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Українці зможуть у "Дії" проголосувати за учасників у фіналі національного відбору на участь у міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2023", повідомляють у Міністерстві цифрової трансформації.

"Ми продовжуємо розвиватися як у культурній, так і в цифровій сфері. Цього року активно цифровізуємо "Євробачення". Уперше в історії конкурсу в "Дії" українці зможуть обрати виконавця, який представить Україну на конкурсі в Ліверпулі. Як завжди, прозоро і в декілька кліків. Попри наміри Росії залякати та знищити все українське, ми продовжуємо будувати цифрову державу", – наводить слова міністра цифрової трансформації Михайла Федорова пресслужба.

Зокрема, під час прямого ефіру фіналу нацвідбору, що відбудеться 17 грудня, у застосунку "Дія" можна буде обрати фаворита, який представить Україну на "Євробаченні-2023" у Ліверпулі.

Як повідомлялося, у голосуванні за склад членів журі Національного відбору міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2023" перемогли лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя, співачка Джамала і фронтвумен гурту The Hardkiss Юлія Саніна.

17 листопада Суспільне мовлення оприлюднило список із десяти фіналістів національного відбору "Євробачення-2023".

1 грудня фіналісти нацвідбору "Євробачення-2023" провели презентацію своїх пісень, а також жеребкування черговості виступів.

Фінал нацвідбору відбудеться 17 грудня у форматі телевізійного концерту в прямому ефірі.

administrator

Related Articles