Завершено розслідування за обвинуваченням гендиректора Павлоградського хімзаводу та його спільників

Київ. 1 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Антикорупційні органи завершили розслідування кримінальної справи за обвинуваченням гендиректора Павлоградського хімічного заводу та його спільників у зловживанні, яке спричинило понад 43,3 млн грн збитків підприємству, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

"Прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно генерального директора та комерційного директора ДП "Науково-виробниче об’єднання "Павлоградський хімічний завод", а також директора компаній-посередниць, які обґрунтовано підозрюються у зловживанні службовим становищем, що завдало понад 43,3 млн грн збитків", – йдеться у повідомленні САП у телеграм-каналі у четвер.

За інформацією прокуратури, детективи НАБУ відкрили стороні захисту матеріали справи для ознайомлення.

У САП інформують, що генеральний директор держпідприємства разом із комерційним директором та керівником ще двох приватних підприємств організували корупційну схему реалізації продукції, виробленої державним підприємством через підконтрольні компанії-посередники.

"Проте фактичне постачання продукції – вибухових речовин здійснювалось безпосередньо від заводу до замовників – підприємств гірничо-видобувної промисловості, тобто без залучення компаній-посередників. Якщо ж замовники звертались напряму до заводу, службові особи держпідприємства їм відмовляли та пропонували звертатись через фірми-посередниці, ціна у яких були завищена на 30% порівняно з цінами закупівлі заводу", – пояснюють у прокуратурі.

Реалізація цієї корупційної схеми завдала Павлоградському хімзаводу понад 43,3 млн грн збитків.

Дії осіб кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 КК України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років зі штрафом.

Джерело: https://t.me/sap_gov_ua/952

administrator

Related Articles