США намагаються домовитися про передання Києву систем ППО NASAMS із Близького Сходу – ЗМІ

Вашингтон. 2 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – США разом із союзниками з НАТО ведуть переговори з декількома країнами на Близькому Сході щодо переміщення ракетних систем класу "Земля-повітря" NASAMS до України, повідомив гендиректор компанії-виробника Raytheon Technologies (SPB: RTX) Co. Грег Гейс.

"На Близькому Сході розгорнуто NASAMS. Деякі з наших союзників із НАТО, як і ми самі, якраз працюють із парою країн на Близькому Сході, які мають NASAMS: намагаємося забезпечити їх передання Україні", – наводить його слова Politico.

За словами Гейса, завдання полягає в тому, щоб відправити системи ППО Києву протягом трьох-шести місяців, а потім США протягом наступних 24 місяців матимуть відправити на Близький Схід нові NASAMS.

За його словами, на створення NASAMS іде два роки, оскільки закупівлі електронних елементів та ракетних двигунів потребують часу.

Згідно зі звітами Пентагону, дві близькосхідні країни Оман і Катар купували у США системи NASAMS, повідомляє видання.

Раніше Пентагон повідомляв, що компанія Raytheon Co. одержала контракт на виробництво для України ракетних систем класу "Земля-повітря" NASAMS.

Сума контракту перевищує $1,216 млрд, він передбачає також виробництво "супутнього обладнання, послуг та запасних частин". Кошти буде виділено у межах фінансового пакету "Ініціатива сприяння безпеці України" у 2023 році.

administrator

Related Articles