Об'єднане міністерство краще розумітиме загальну картину руйнувань та потреби у відновленні – Кубраков

Київ. 2 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Об’єднане міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури працюватиме над завершенням реформ у сфері будівництва, децентралізації, цифровізації та енергоефективності.

"Об’єднане міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури матиме краще розуміння загальної картини руйнувань та потреби відновлення, що своєю чергою дозволить значно покращити цифрове управління відбудовою. В тому числі, це надзвичайно важливо для громад, які мають розуміти, що відбувається з відновленням і знають, що їхня позиція буде врахована, а думка почута", – написав у своєму фейсбуці новопризначений віцепрем’єр-міністр з відновлення України, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України

Він також наголосив, що Система цифрового управління відбудовою та Реєстр пошкодженого та знищеного майна будуть інтегровані один з одним й охоплюватимуть не лише транспортну інфраструктуру, а й регіональний розвиток, будівництво та розвиток житлово-комунального господарства.

"Іншим важливим напрямом нашої роботи буде завершення уже розпочатих реформ у сфері будівництва. Спільно з народними депутатами, іншими міністерствами уже працюємо над ініціативами щодо цифровізації процесів будівництва, децентралізації в сфері містобудування та посилення відповідальності за порушення", – заявив Кубраков, нагадавши, що Мінінфраструктури має успішний досвід антикорупційної реформи у Держагентстві автодоріг України.

Він також наголосив, що новостворене міністерство зобов’язане завершити реформу децентралізації, оскільки за останні сім років завдяки децентралізації місцеві громади набули значного розвитку.

"При цьому ми точно повинні навести лад у сфері енергоефективності. Перше і головне – термомодернізація", – заявив Кубраков.

Як повідомлялося, на думку прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, об’єднання міністерств інфраструктури й розвитку громад та територій дасть змогу покращити координацію у питаннях відновлення постраждалих від війни регіонів.

Джерело: https://www.facebook.com/oleksandr.kubrakov/posts/pfbid02CEH4vTbNdBx8t1H5ZRSLE5GstmdPihBXouEg3cNqLyanGSwCZbnr2USgbcjLrs1Rl

administrator

Related Articles