Google надасть Україні $2 млн на цифрову освіту та 50 тис. ліцензій Google Workspace

Київ. 2 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Компанія Google надає Україні $2 млн на цифрову освіту для українців та 50 тис. безоплатних річних ліцензій Workspace для уряду.

Як повідомив віцепрем’єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму телеграм-каналі у п’ятницю, про це Мінцифри домовилися під час зустрічі з командою техногіганта.

"Сервіси Google вже стали частиною інфраструктури Мінцифри. Тепер й інші державні установи зможуть працювати швидше, незважаючи на обстріли та постійні загрози кібератак росіян. Цьому допоможуть 50 000 ліцензій Google Workspace, якими органи влади зможуть безоплатно користуватися цілий рік", – написав він.

За словами Федорова, грант від Google у $2 млн Мінцифри скерує на навчання українців цифровій грамотності, подолання цифрового розриву та масштабування платформи "Дія. Цифрова освіта".

Планується запустити англомовну версію порталу з програмами рескілінгу, персоналізованими навчальними траєкторіями з елементами АІ, а також рекомендаціями з працевлаштування, що дасть змогу у майбутньому багатьом знайти потрібну роботу та зробити внесок в економічне відродження держави.

Google також сприятиме розвитку національного проєкту "Дія. Цифрова освіта", залучаючи до технологічних та комунікаційних трансформацій у ньому фахівців програми Google.org Fellowship.

Джерело: https://t.me/zedigital/2668

administrator

Related Articles