Прокуратура Нідерландів не оскаржуватиме рішення у справі про MH17

Київ. 2 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Прокуратура Нідерландів задоволена рішенням Гаазького суду у справі про аварію MH17 і не збирається подавати апеляцію, йдеться в заяві сторони обвинувачення, оприлюдненій у четвер.

"Державна прокуратура Нідерландів (PPS) не оскаржуватиме рішення у кримінальній справі про MH17. Прокуратура дуже задоволена тим, що вирок допоміг роз’яснити родичам фактичні обставини, пов’язані з катастрофою рейсу MH17 17 липня 2014 року", – йдеться у заяві.

Зазначається, що екстрадицію засуджених не запитуватимуть, оскільки "Росія не видає своїх громадян".

Як повідомлялося, Окружний суд Гааги визнав двох громадян Росії та одного українця – Ігоря Гіркіна, Сергія Дубінського та Леоніда Харченка – винними в аварії пасажирського лайнера рейсу МН17 Малазійських авіаліній, внаслідок чого загинули 298 людей.

Ще одного обвинуваченого – росіянина Олега Пулатова – судом визнано невинним.

Літак Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. Всі 298 людей, які були на борту, загинули. Дві третини пасажирів – піддані Нідерландів. Розслідування причин катастрофи проводить міжнародна слідча група, до якої ввійшли представники правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії.

У вересні 2016 року група оприлюднила висновки, згідно з якими лайнер був збитий ракетою, запущеною із ЗРК "Бук", а рік тому оголосила про приналежність "Бука" до російської 53-ї зенітно-ракетної бригади, дислокованої в Курську.

administrator

Related Articles