В Україні з 1 грудня збільшено розмір допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми – Мінсоцполітики

Київ. 2 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – З 1 грудня 2022 року в Україні збільшено одноразову матеріальну допомогу особам, які постраждали від торгівлі людьми, повідомляє Міністерство соціальної політики України.

Як зазначається у повідомленні, розмір допомоги для дітей до 6 років становить 6 816 грн, для дітей від 6 до 18 років – 8 499 грн, для працездатних осіб – 8 052 грн, для осіб, які втратили працездатність – 6 279 грн.

"У 2022 році 41 особа, яка постраждала від торгівлі людьми, отримала одноразову матеріальну допомогу (відповідно до поданих заяв)", – зазначається в повідомленні.

У міністерстві наголосили, що проблема торгівлі людьми не втрачає своєї актуальності і в умовах воєнного стану в Україні.

"Щороку 2 грудня за рішенням Генеральної Асамблеї ООН відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства. Саме в цей день 1949 року на 4-й сесії ГА ООН було ухвалено Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми та з експлуатацією проституції третіми особами. В Україні документ набув чинності 15 лютого 1955 року", – зазначено в повідомленні.

Метою Дня є викорінення таких сучасних форм рабства, як торгівля людьми, сексуальна експлуатація, найгірші форми дитячої праці, примусові шлюби, насильницьке вербування дітей для подальшого використання у збройних конфліктах.

"Проблема торгівлі людьми не втрачає актуальності й на сьогодні в умовах воєнного стану в Україні. Не варто вважати, що в мережі сучасних работоргівців потрапляють люди з низьким освітнім рівнем. Як показує статистика, потрапити в рабство може будь-хто, незалежно від віку, статі, освіти або соціального статусу. Експлуатація може відбуватися і всередині країни, і за її межами, а вербувальниками найчастіше є знайомі люди – ті, яким довіряють", – наголосили у міністерстві.

administrator

Related Articles