ЄК затвердила програми транскордонного співробітництва на 533 млн євро за участю 10 держав ЄС, України та Молдови

Брюссель. 2 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Єврокомісія (ЄК) у п’ятницю затвердила чотири нові програми ЄС із трансєвропейського співробітництва для збалансованого розвитку (Interreg) за участю 10 держав-членів союзу, а також України та Молдови на суму EUR533 млн.

"Ці програми на період 2021-2027 рр. спрямовані на підтримку в цих країнах "зеленого переходу", а також охорони здоров’я та освіти. Бюджет, виділений для цих програм, збільшено на EUR26,2 млн за рахунок рішення комісії у березні нинішнього року призупинити співпрацю з Росією та Білоруссю", – повідомив офіційний представник ЄК Стефан де Керсмакер на брифінгу у Брюсселі.

У комюніке Єврокомісії повідомляється, що EUR215 млн виділяються на транснаціональну співпрацю в Дунайському регіоні в сфері інновацій та відновлюваних джерел енергії.

Для прикордонного співробітництва між Румунією та Україною для покращення освіти, охорони здоров’я та охорони природи призначено EUR54 млн.

На співпрацю Румунії з Молдовою на аналогічні цілі виділяється EUR77 млн.

Для прикордонного співробітництва між Польщею та Україною в сфері охорони природи, охорони здоров’я та управління кордонами передбачено EUR187 млн.

Представник Єврокомісії уточнив, що загалом на 2021-2027 рр. передбачено шість програм Interreg із загальним бюджетом EUR665 млн. "Ці програми підтримають транскордонну та транснаціональну співпрацю між державами-членами союзу та Україною та Молдовою", – сказав де Керсмакер.

administrator

Related Articles