Україна сподівається на пришвидшення постачання військової допомоги від Італії та формування нового пакета допомоги – Кулеба

Київ. 6 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Україна сподівається на пришвидшення постачання військової допомоги від Італії в рамках уже ухвалених рішень та формування нового пакета допомоги, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Щиро сподіваємося на пришвидшення постачання військової допомоги від Італії в рамках уже ухвалених рішень та формування нового пакета допомоги. Ми говорили про це в Бухаресті з моїм італійським колегою, і, зокрема, вдалося швидко вирішити питання про ухвалення парламентом Італії рішення, необхідного для продовження надсилання військової допомоги у 2023 році", – сказав міністр на брифінгу у вівторок.

Також Кулеба зазначив, що "Україна має великі сподівання на болгарських друзів, які, попри внутрішню дискусію в країні, намагаються знайти можливість допомогти нам у спротиві агресору".

За його словами, попередні тижні були особливо результативними в забезпеченні потреб ЗСУ, зокрема системами ППО.

"Продовжується постачання раніше оголошених пакетів допомоги з щонайменше двох десятків країн. Це насамперед США, Велика Британія, Австралія, Греція, Данія, Естонія, Іспанія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Словаччина, Чехія, Фінляндія, Франція та Швеція. Ми вдячні друзям за критично необхідну допомогу", – сказав Кулеба.

administrator

Related Articles