Акціонери "Донецьксталь"-метзавод" дали згоду на надання зворотної фіндопомоги на 12,3 млрд грн

Київ. 6 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Акціонери ПрАТ "Донецьксталь"-металургійний завод" (Покровськ Донецької обл.) дали попередню згоду на здійснення великої угоди у вигляді фінансово-поворотної допомоги на 12,320 млрд грн із одним контрагентом.

Відповідне рішення ухвалили позачергові збори акціонерів компанії 5 грудня поточного року.

Відповідно до рішень, оприлюднених у системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), вартість активів товариства за даними останньої річної фінансової звітності – 8 млрд 954 млн 63,224 тис. грн. Співвідношення ринкової вартості майна чи послуг, що є предметом правочину, до вартості активів товариства, за даними останньої річної фінансової звітності, – 137,6%.

Акціонери також ухвалили рішення про попередню згоду щодо укладання значних угод протягом одного року про прощення боргу на суму 2 млрд 536 млн 479,051 тис. грн.

Раніше акціонери "Донецьксталь" – метзавод" давали попередню згоду на здійснення великої угоди у вигляді фінансово-поворотної допомоги на 13,2 млрд грн із одним контрагентом – відповідне рішення приймали позачергові збори акціонерів компанії 22 жовтня 2021 року.

"Донецьксталь"-метзавод" створено на виробничих потужностях Донецького металургійного заводу (ПАТ "ДМЗ).

За даними НДУ на четвертий квартал 2021 року, у власності Metinvest B.V. (Нідерланди), Altana Ltd. та Treimur Investments Ltd. (обидві – Британські Віргінські о-ви), а також Misandyco Holdings Ltd. (Кіпр) знаходиться по 24,99% акцій ПрАТ.

Статутний капітал ПрАТ – 77,988 млн грн, номінал акції – 0,01 грн.

administrator

Related Articles