Святковий продаж в Німеччині знизиться на 4% цього року – опитування ритейлерів

Берлін. 6 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Роздрібний продаж у Німеччині в період різдвяних та новорічних свят (листопад-грудень) може знизитися на 4% із урахуванням інфляції порівняно з минулим роком – до EUR120 млрд, свідчать результати опитування Об’єднання роздрібної торгівлі (HDE).

У номінальному вираженні зростання показника оцінено в 5,4%.

Трохи більше половини із 500 опитаних компаній очікують на слабкіший сезон продажу, ніж у 2021 році. 21% припускають суттєве погіршення ситуації.

Ритейлери по всій Європі побоюються, що загальний різдвяний торговельний сезон може стати найгіршим як мінімум за десятиліття, оскільки покупці скорочують витрати через двозначну інфляцію та різке зростання рахунків за електроенергію, пише CNBC. Хоча європейці розкуповували смартфони, різдвяні прикраси, светри та прикраси під час сплеску покупок у "чорну п’ятницю", загалом перспективи святкового сезону залишаються похмурими.

Опитування HDE показало, що понад половина ритейлерів залишилися незадоволені продажами наприкінці листопада порівняно з приблизно 30% задоволених.

"Різдвяний бізнес відзначений енергетичною кризою. Ритейлери відчувають невпевненість споживачів", – вважає глава HDE Стефан Гент.

За даними International Card Services, у Нідерландах великі покупки, такі як електроніка та меблі, були рідкістю, а найбільше грошей покупці витрачали на одяг та взуття, а також на їжу та напої. Загалом за тиждень "чорної п’ятниці" кількість транзакцій у країні зросла на 12%, а витрати – на 30%.

Глава Federazione Moda Italia Confcommercio, об’єднання італійських ритейлерів модного одягу, Джуліо Феллоні заявив, що "чорна п’ятниця" втратила частину свого значення у сфері моди, оскільки вона більше не проводиться в один день, а розтягнулася на тиждень чи навіть місяць. Хоча це "як і раніше працює для побутової техніки, електроніки, онлайн-продажу", зазначив він.

administrator

Related Articles