Понад 50% молдаван за інтеграцію республіки в ЄС, причому 58% громадян проти вступу до НАТО – опитування

Київ. 7 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Більшість жителів Молдови готові підтримати вступ країни до Європейського Союзу, але виступають проти інтеграції до НАТО, свідчать дані дослідження "Соціально-політичний барометр. Листопад 2022 р.", представленого у середу в Кишиневі компанією IMAS.

"Якби наступної неділі відбувся референдум про приєднання Молдови до ЄС, то 51% респондентів проголосував би "за", 33% – "проти", 16% – не визначилися, не відповіли або не взяли б участі у голосуванні. Водночас якби найближчої неділі відбувся референдум про приєднання Молдови до НАТО, то 23% респондентів проголосували б "за", 58% – "проти", 19% – не визначилися, не відповіли або не взяли б участі у голосуванні", – наголошується в дослідженні.

Згідно з опитуванням, за приєднання Молдови до Євразійського Союзу готові проголосувати 41% опитаних, а 36% – "проти". Об’єднання Молдови та Румунії підтримали б 37% респондентів, 50% – проти.

Найкращим рішенням у нинішній ситуації, свідчать дані дослідження, стали б дострокові вибори (40%), заміна декількох міністрів (25%), призначення нового прем’єр-міністра. Лише 11% вважають, що уряд має продовжувати роботу в нинішньому складі, а 8% – важко відповісти.

Опитування проводили 10-29 листопада за участю 1 100 осіб. Похибка – 3%.

administrator

Related Articles