Держкомісія ТЕБ і НС схвалила план роботи на 2023 рік

Київ. 7 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій схвалила план роботи на 2023 рік.

Згідно з повідомленням пресслужби уряду, відбулося засідання Держкомісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому, зокрема, розглядалося питання забезпечення населення якісною і безпечною для здоров’я питною водою.

"На сьогодні для швидкої комунікації в умовах війни з підприємствами житлово-комунального господарства, органами державної влади та донорами у відомстві створено інформаційно-аналітичну платформу у сфері житлово-комунального господарства. Підприємства активно реєструються на цій платформі та повідомляють про нагальні потреби, які потрібно вирішити для провадження їхньої господарської діяльності та безперебійного надання комунальних послуг", – ідеться в повідомленні.

Також зазначається, що з метою ліквідації наслідків бойових дій та відновлення процесу надання послуг водовідведення та водопостачання уряд прийняв низку розпоряджень про виділення коштів з резервного фонду держбюджету для відновлення уражених внаслідок збройної агресії РФ об’єктів водопровідного, каналізаційного господарства.

Крім того, комісія затвердила план заходів центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо підготовки та пропуску льодоходу, повені та паводків у 2023 році.

"Документ розроблено для забезпечення готовності та оперативного реагування у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із пропуском льодоходу, повені та паводків. Він, зокрема, передбачає уточнення порядку взаємодії органів виконавчої влади всіх рівнів, порядок і регламент зв’язку, інформування, оповіщення у разі виникнення надзвичайних ситуацій; уточнення порядку доведення попереджень і оповіщень до населення; проведення комплексної перевірки стану мостів та підмостових русел автомобільних і залізничних мостів щодо їх спроможності до пропуску паводкових вод; організацію перевірки стану гідроспоруд, водосховищ, ставків, меліоративних систем", – ідеться в повідомленні.

administrator

Related Articles