Нафтові котирування перейшли до зниження на побоюваннях зростання процентних ставок, Brent – $75,45 за барель

Київ. 12 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ціни на нафту перейшли до зниження вдень у понеділок, незважаючи на позитивний початок тижня.

Вартість лютневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 13:20 кск становить $75,45 за барель, що на $0,65 (0,85%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить до цього часу $70,46 за барель, що на $0,56 (0,79%) менше від підсумкового значення попередньої сесії.

За підсумками минулого тижня Brent знизилася в ціні на 11,1%, WTI – на 11,2%. Обидва контракти завершили торги на мінімумах із грудня 2021 року.

Головним негативним фактором для нафтових котирувань залишаються побоювання з приводу рецесії у світовій економіці та, як результат, падіння попиту на пальне.

Трейдери бояться, що на тлі даних про збереження високого рівня ділової активності в США та досить високої інфляції Федрезерв продовжить дотримуватися жорсткої грошово-кредитної політики і не поспішатиме зі зниженням ставок. Це може сповільнити економічне зростання у Сполучених Штатах та у світі загалом або навіть призвести до глобальної рецесії, що зменшить попит на паливо.

Ринок цього тижня чекає останніх цьогорічних засідань ФРС та ЄЦБ, підсумки яких будуть опубліковані в середу та четвер відповідно.

"Рішення щодо відсоткових ставок ФРС та інших центробанків світу, включно із ЄЦБ, цього тижня проллють світло на те, як регулятори монетарної політики сприймають становище у світовій економіці", – зазначив аналітик в PVM Oil Associates Тамас Варга.

Тим часом канадська TC Energy повідомила, що продовжує роботи з усунення несправності в нафтопроводі Keystone Pipeline System, у результаті якої трубопровід було закрито наприкінці минулого тижня. Компанія не уточнила дати поновлення перекачування нафти Keystone, що з’єднує нафтові родовища на півдні Канади та НПЗ на узбережжі Мексиканської затоки в США.

administrator

Related Articles