Кабмін доручив відомствам інформувати Міноборони про знищену техніку противника

Київ. 12 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кабінет Міністрів України доручив міністерствам, іншим центральним та місцевим органам виконавчої влади невідкладно поінформувати Міністерство оборони про номенклатуру, обсяги та місцерозташування зразків озброєння, військової та спеціальної техніки противника, знищених та пошкоджених під час військових дій.

Згідно з розпорядженням №1121 від 9 грудня, уряд доручив Міноборони організувати збір, транспортування, зберігання та закріплення за військовими частинами Збройних сил України зразків такої військової техніки, її відновлення для подальшого використання за цільовим та функціональним призначенням, вилучення відповідних вузлів та комплектувальних, які може бути використано для ремонту.

Крім того, доручено передавати для використання як музейні предмети або для організації виставок техніку окупантів, якщо та втратить боєздатність і не зможе використовуватися за функціональним призначенням. Якщо ж її відновлення технічно неможливе чи економічно недоцільне, а також не планується використання таких зразків як музейних предметів та організація виставок Міноборони має організувати її переробку з метою одержання металобрухту.

Органам місцевого самоврядування, керівникам підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності рекомендовано забезпечити інформування Міноборони про номенклатуру, обсяги та місцерозташування зразків військової техніки.

administrator

Related Articles