Україна може реалізувати нові логістичні проєкти у Сенегалі для нарощування агроекспорту – Мінагрополітики

Київ. 10 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Українська сторона докладає максимум зусиль, щоб продовжувати експорт продовольства до країн Африки в необхідних обсягах, також розглядається можливість реалізації нових логістичних проєктів у Сенегалі для збільшення українського агроекспорту через порт Дакара.

Як повідомляється на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України у вівторок, глава відомства Микола Сольський відвідав Сенегал, де 9 січня підписав меморандум про взаєморозуміння у сфері сільського господарства між Мінагрополітики України та Міністерством сільської інфраструктури та продовольчого суверенітету Республіки Сенегал.

За даними Мінагрополітики, документ передбачає розвиток двосторонньої торгівлі сільськогосподарською продукцією, співпрацю у сфері наукових досліджень, інвестування, взаємовідносин державних установ та приватних організацій.

У ньому також ідеться про можливість зберігання українського зерна у так званих зернових хабах. При цьому відомство уточнило, що на зустрічі Сольський заявив про готовність України експортувати до країн Африки не лише агропродукцію, а й інші товари. Однак для цього варто зосередитись на розвитку логістики.

"Президент і уряд України розглядають розширення торгових відносин із країнами Західної Африки, зокрема створення спільних логістичних проєктів. Це дасть змогу прогнозовано вести бізнес, стабілізувати ціни і здобути впевненість в якості зерна та його постачання", – наводить слова Сольського Мінагрополітики.

administrator

Related Articles