НКРЕКП перевірить іще сім ОСР щодо організації відключень споживачів, більшість – повторно

Київ. 10 січня. ЕНЕРГОРЕФОРМА – Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), здійснить чергову перевірку операторів системи розподілу електроенергії (обленерго) щодо скарг споживачів на дискримінаційні відключення ресурсу.

Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні у вівторок.

Цього разу під перевірку НКРЕКП потрапили вчетверте ПрАТ "ДТЕК Київські електромережі", втретє – ПрАТ "ДТЕК Київські регіональні електромережі", АТ "ДТЕК Одеські електромережі", АТ "Полтаваобленерго", АТ "Хмельницькобленерго", у другий – ПрАТ " Волиньобленерго" та вперше – АТ "Прикарпаттяобленерго".

В обґрунтуванні проєкту рішення регулятор вкотре наголосив, що до НКРЕКП надходять численні скарги споживачів на нерівномірний розподіл ОСР участі споживачів у графіках відключень і відсутність повідомлень з боку ОСР про перерви в електропостачанні.

Як повідомлялося, з кінця 2022 року НКРЕКП уже ухвалила три рішення (20, 27 та 30 грудня) про перевірки ОСР щодо скарг споживачів на дискримінаційне відключення та неінформування про терміни відключень.

До першого списку за рішенням від 20 грудня потрапили АТ "Вінницяобленерго", ПрАТ "Закарпаттяобленерго", ПрАТ "ДТЕК Київські електромережі", ПрАТ "ДТЕК Київські регіональні електромережі", ПрАТ "Львівобленерго", АТ "ДТЕК Одеські електромережі", АТ "Полтаваобленерго", ВАТ "Тернопільобленерго", АТ "Хмельницькобленерго", ПрАТ "Волиньобленерго", ПАТ "Черкасиобленерго" та АТ "Чернівціобленерго". У другій (від 27 грудня) – усі вищезазначені компанії, за винятком останніх трьох, 30 грудня було ухвалено рішення про перевірку ПрАТ "ДТЕК Київські електромережі".

administrator

Related Articles