Затримано колишнього головного інженера "Куп'янського комбінату хлібопродуктів", який допомагав окупантам вивозити зерно до РФ – СБУ

Харків. 10 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Правоохоронці затримали колишнього головного інженера "Куп’янського комбінату хлібопродуктів", який під час окупації частини Харківської області підтримав російських загарбників.

"Він силоміць відібрав у головбуха продовольчого підприємства відомчі печатки, штампи, статутні документи та особові справи працівників. Потім передав їх представникам місцевої окупаційної адміністрації. За це його призначили очільником створеного рашистами "государственного предприятия "Продовольственные ресурсы" у Куп’янську", – повідомляє пресслужба Управління СБУ у Харківській області.

За даними спецслужби, підозрюваний допомагав окупантам вивозити українське зерно до РФ. Для цього підписав "договір" із іншим окупаційним органом – "Купянская железная дорога", який постачав його вагонами для транспортування пшениці. Встановлено, що оптові партії вкраденого зерна мали відвантажувати на зернові термінали однієї з російських компаній у Ростові-на-Дону.

"Реалізації злочинного плану завадили Сили оборони, які звільнили Куп’янськ і тим самим заблокували "постачання", – зазначають у спецслужбі.

Після звільнення Куп’янська чоловік намагався переховуватися від правосуддя, але співробітники СБУ встановили його місцеперебування та затримали. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Джерело: https://www.facebook.com/ssu.kharkiv/posts/pfbid0mzf3U9fPEqsz4NMAmzW9LEvGhm5oX3FzKGmKyoXs26c71oDBak7i4drPJQ4foM3Ll

administrator

Related Articles