Європейське бюро ВООЗ не бачить загрози через спалах COVID-19 у Китаї

Київ. 10 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Спалах захворюваності на COVID-19 у Китаї не несе прямої загрози європейському регіону, заявив у вівторок директор європейського регіонального бюро ВООЗ Ганс Клюге.

За його словами, наразі "немає прямої загрози" Європі, проте для спостереження за ситуацією ВООЗ необхідно отримувати детальнішу інформацію з Китаю. Директор зазначив, що не можна послаблювати пильність.

"Країни, які вживають запобіжних заходів для захисту свого населення, доки ми очікуємо більш детальної інформації в загальнодоступних базах даних, діють не безпідставно", – заявив Клюге. Раніше США, Велика Британія, Індія, Японія та інші країни оголосили про запровадження деяких обмежувальних заходів щодо мандрівників із Китаю на тлі хвилі COVID-19.

З 2020 року Китай дотримувався політики "нульової терпимості" до COVID-19, що означало застосування таких заходів, як локдауни та обов’язковий карантин для тих, хто вступав у контакт з інфікованими людьми. У грудні 2022 року влада Китаю скасувала низку обмежень, запроваджених для стримування поширення вірусу, що зумовило різкий стрибок захворювань та випадків летального результату.

administrator

Related Articles