Банк "Львів" профінансує проєкти МСП з енергозабезпечення та енергоефективності на 120 млн грн із кредиту KfW

Київ. 27 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Фонд розвитку підприємництва (ФРП) та АТ АКБ "Львів" підписали кредитну угоду, за умовами якої близько 120 млн грн виділяється на фінансування інвестицій малих та середніх підприємств (МСП) у сфері енергозабезпечення та енергоефективності, повідомило Міністерство фінансів у п’ятницю.

У релізі уточнено, що взаємодія відбудеться у рамках проєкту "Рефінансування енергоефективних інвестицій МСП України через фінансовий сектор", що фінансується за підтримки уряду Німеччини через Німецький банк розвитку KfW за сприяння Мінфіну.

"Важливою частиною проєкту є консультаційна підтримка банків-партнерів та обмін досвідом. Українська банківська система має запозичити технології кредитування енергоефективних проєктів та досягти міжнародних стандартів. На особливу увагу заслуговує міжнародний підхід до фінансування сталого розвитку", – цитує відомство керівника департаменту зі стійкого економічного розвитку Європи, Туреччини та Центральної Азії KfW Бьянку Клаузен (Bianca Clausen).

Зазначається, що в рамках ініціативи EU4Business кредитування МСП здійснюватиметься у національній валюті, що дозволить уникнути валютних ризиків. Також це фінансування можна буде поєднати з держпрограмою "Доступні кредити 5-7-9%".

"Завдяки фінансовій підтримці від ЄС ФРП має можливість запропонувати банкам України та МСП кредитний ресурс у національній валюті, який може бути з’єднаний з держпрограмою "Доступні кредити 5-7-9%", для забезпечення доступності енергоефективних інвестицій для МСП у досить непростий час", – зазначив виконавчий директор фонду Андрій Гапон.

У міністерстві нагадали, що тижнем раніше, у рамках цього проєкту, Фонд розвитку підприємництва підписав схожу угоду з АБ "Укргазбанк" на 150 млн грн.

administrator

Related Articles