Пілот із переведення українських електромереж на клас напруги 20/0,4 кВ замість 10/0,4 кВ реалізують на Миколаївщині

Київ. 31 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Миколаївська область буде пілотною для реалізації проєкту в рамках меморандуму про співпрацю з оперативного планування та відновлення пошкоджених об’єктів енергетичної системи України, укладеного між Міністерством енергетики та Міжнародним енергетичним кластером (МЕК) у жовтні 2022 року.

"Одним з етапів проєкту буде перехід на більш сучасне, енергоефективне обладнання класу напруги 20/0,4 кВ замість 10/0,4 кВ, що використовується", – повідомляється на сайті Міненерго у вівторок.

Першочергово використовувати таке обладнання заплановано на територіях, що найбільше постраждали від активних бойових дій.

"Проєктну документацію вже розробляють представники Міжнародного енергетичного кластеру", – зазначили у міністерстві.

За інформацією Міненерго, технічні фахівці АТ "Миколаївобленерго" планують відвідати Литву, щоб ознайомитися з особливостями використання та перевагами такого обладнання.

Міжнародний енергетичний кластер (МЕК) – об’єднання семи підприємств, які виробляють та постачають енергетичне обладнання та металоконструкції, виконують проєктні, будівельно-монтажні та пусконалагоджувальні роботи, роботи у сфері енергетики та телекомунікацій, а також п’яти партнерських наукових установ, що здійснюють діяльність у сфері енергетики.

Члени МЕК та наукові партнери працюють над спільними проєктами в Україні, Литві, Німеччині та інших країнах ЄС.

administrator

Related Articles