Кулеба закликав усі країни та спортсменів підтримати марафон чесності та захистити світовий спорт від "руского міра"

Київ. 31 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликає всі країни, комітети та спортсменів захистити світовий спорт від "руского міра" та підтримати марафон чесності проти спроб Міжнародного олімпійського комітету (МОК) допустити представників РФ до змагань.

"Україна розпочала марафон чесності, щоб захистити Олімпійські ігри від пропаганди війни. Президент Зеленський наголосив, що російська агресія несумісна з олімпійськими принципами. Російських спортсменів не можна допускати до змагань. МОК хоче начепити на росіян білий прапор, але він уже заплямований кров’ю. Олімпійським богам настав час спуститися на землю", – сказав він на брифінгу у вівторок.

За словами Кулеби, марафон чесності вже підтримали низка країн, організацій та спортсменів, зокрема прем’єр Естонії, Національний олімпійський комітет Норвегії, Данії, Латвії, Польщі, депутати латвійського сейму, міністр спорту Польщі.

"Користуюсь цією нагодою, щоб закликати всі національні комітети, всі країни та всіх спортсменів стати на бік чесного спорту, на бік України, на бік справжніх олімпійських принципів. Приєднуйтесь до марафону чесності, ми маємо захистити світовий спорт від "руского міра" з його брехнею, маніпуляціями та брудними грошима", – заявив глава МЗС.

Як повідомлялося, 27 січня Україна запустила марафон чесності проти спроб керівництва міжнародних олімпійських структур "витягнути" у світовий спорт представників держави-терориста, заявив президент України Володимир Зеленський.

administrator

Related Articles