Долар зміцнюється до євро та фунта, стабільний у парі з єною

Нью Йорк. 31 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Долар США зміцнюється до євро та фунта стерлінгів на торгах у вівторок, стабільний у парі з єною.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара до шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,16%, ширший WSJ Dollar Index – 0,24%.

Пара євро/долар за даними на 15:25 кв торгується на рівні $1,0832 порівняно з $1,0852 на закриття попередньої сесії.

Курс євро до долара, незважаючи на зниження у вівторок, завершує січень підйомом більш ніж на 1% і перебуває близько максимуму за 9 місяців завдяки очікуванням, що Європейський центральний банк (ЄЦБ) продовжить швидке зростання ставок, тоді як Федеральна резервна система (ФРС) ) вже близька до завершення циклу посилення грошово-кредитної політики.

Федрезерв розпочинає дводенне засідання 31 січня. Експерти очікують від нього підйому базової ставки на 25 базисних пунктів (б.п.), що означатиме уповільнення темпів посилення політики, пише MarketWatch. Американський ЦБ збільшив ставку на 50 б.п. у грудні після її підйому на 75 б.п. за підсумками попередніх чотирьох засідань.

Якщо прогнози аналітиків виправдаються, ставку ФРС буде збільшена цього тижня до 4,5-4,75%.

ЄЦБ, засідання якого відбудеться 2 лютого, як очікується, підвищить ключові відсоткові ставки на 50 б.п., до максимальних рівнів з 2008 року.

Опубліковані у вівторок статдані показали несподіване зростання ВВП єврозони у четвертому кварталі. Показник збільшився на 0,1% порівняно з попередніми трьома місяцями, тоді як експерти в середньому очікували зниження на 0,1%. У річному вираженні економіка єврозони зросла на 1,9% за консенсус-прогнозу аналітиків у 1,8%.

Курс фунта опустився під час торгів до $1,2299 порівняно з $1,2352 напередодні.

Вартість долара в парі з єною становить 130,40 єни проти 130,45 єни за підсумками попередньої сесії.

Курс американської валюти щодо юаня піднявся до $6,7574 із $6,7488 напередодні.

administrator

Related Articles