Україна однією з перших висловила готовність допомогти Туреччині у ліквідації наслідків землетрусу, триває робота щодо організації приїзду групи українських рятувальників до країни – посол

Київ. 6 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Україна була однією з перших держав, яка виявила готовність допомогти Туреччині у ліквідації руйнівного землетрусу на півдні країни, повідомив посол України в Туреччині Василь Боднар.

"Коли стало відомо про поштовхи або про обсяги руйнувань, Туреччина звернулася до міжнародної спільноти з проханням про допомогу. Наразі кожна країна реагує наскільки може. Ми були одними з перших, хто висловив готовність допомогти і зараз триває комунікація щодо того, чим ми можемо допомогти" , – сказав Боднар в ефірі національного телемарафону в понеділок.

За його словами, наразі триває робота над організацією приїзду групи українських рятувальників до країни.

Дипломат зазначив, що наразі немає жодної інформації щодо українців, які живуть у Туреччині, яка б мала "загрозливий характер".

"Є інформація, що члени деяких сімей не можуть встановити контакт із родичами, які проживали в провінції Хатай чи деяких інших регіонах. Зараз у нас створено оперативний штаб, ми збираємо всю наявну інформацію та запити від наших громадян. Залучаємо нашу громаду, представників бізнесу, які є у цьому регіоні та можуть перевірити наявність наших громадян там. Органи влади також залучені", – розповів посол.

Він уточнив, що "зараз дуже важко отримати достовірну інформацію", оскільки в районах, що постраждали, відсутній зв’язок.

"Крім того, першочергові зусилля спрямовані на те, щоб врятувати тих, хто під завалами, та надавати допомогу пораненим", – наголосив Боднар.

"У нас є понад 20 звернень, ми їх усі обробляємо. Ті запити, які ми отримали, передаємо і турецькій стороні, і нашим представникам, які намагаються через локальні мережі з’ясувати якусь інформацію. Однак повної інформації чи інформації загрозливого характеру наразі немає", – підсумував він.

administrator

Related Articles