Золото дорожчає після обвалу минулої п'ятниці

Нью Йорк. 6 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ціни на золото відновлюються в понеділок після різкого за півтора року падіння минулої п’ятниці, спричиненого зміцненням долара.

Котирування квітневих контрактів на золото на Нью-Йоркській біржі Comex на 17:08 кв підвищилися на 0,44% – до $1884,8 за тройську унцію. У п’ятницю контракт упав у ціні на 2,7% рекордними темпами з червня 2021 року.

Доларовий індекс ICE підскочив більш ніж на 1% в останній торговий день минулого тижня за публікацією статданих з економіки США, які показали, що американський ринок праці, як і раніше, є сильним. Це залишає Федеральній резервній системі (ФРС) достатній простір для маневру щодо подальшого посилення грошово-кредитної політики, вважають трейдери.

За даними Мінпраці США, кількість робочих місць в економіці країни в січні збільшилася на 517 тис., безробіття впало до мінімальних з 1969 року 3,4%.

"Зростання прибутковості держоблігацій і курсу долара не обіцяє нічого хорошого для золота. Але, хоча дорогоцінний метал подешевшав на 5% із попереднього максимуму, це могло бути короткостроковою корекцією, що давно назрівала, після вражаючого тримісячного ралі", – написав провідний інвестиційний аналітик XM Раффі Боя.

Срібло з постачанням у березні практично не змінюється в ціні і коштує $22,40 за унцію. Минулого тижня ціни на срібло впали на понад 5%.

administrator

Related Articles