Україна відправить п'яте судно в рамках Grain From Ukraine

Київ. 17 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Україна завантажує в порту “Чорноморськ” п’яте судно в рамках гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine – для відправлення до Кенії та Ефіопії, повідомила пресслужба Мінвідновлення України в п’ятницю.

“Балкер Valsamitis доставить 25 тис. тонн української пшениці до Кенії та 5 тис. тонн до Ефіопії”, – зазначило відомство у фейсбуці.

У Мінвідновленні уточнили, що Кенія та Ефіопія отримають цю партію пшениці завдяки донатам Великої Британії, Норвегії, Бельгії, Нідерландів, Швейцарії, Італії, Словенії та Чехії.

Згідно з оприлюдненою інформацією, в порту Джибуті наразі розвантажують четверте судно ініціативи: балкер Аmira Hana доставив для Ефіопії 30 тис. тонн української пшениці, тоді як порт “Одеса” прийняв шосте судно ініціативи – балкер Royal Star під майбутнє завантаження.

На сьогодні до програми Grain From Ukraine приєдналося вже понад 30 країн, сумарно зібрано понад $200 млн на закупівлю українського продовольства. У рамках програми 110 тис. тонн української пшениці одержали одні з найбільш соціально вразливих країн Африки – Ефіопія та Сомалі.

Про надання фіндопомоги повідомили, зокрема, Австрія, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Угорщина, Греція, Естонія, ЄС, Ірландія, Іспанія, Італія, Канада, Катар, Латвія, Литва, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Республіка Корея , Румунія, Словенія, США, Туреччина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Швеція та Японія, а також НАТО та ООН.

administrator

Related Articles