Україна домовилася з МВФ на рівні персоналу стосовно початку обговорення повноцінної програми – Фонд за підсумками місії

Київ. 17 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Персонал Міжнародного валютного фонду (МВФ) та офіційні органи України досягли домовленості на рівні персоналу (SLA – staff-level agreement) щодо першого та остаточного перегляду в рамках Програми моніторингу за участю Ради директорів (PMB).

“Ця угода, яка підлягає затвердженню керівництвом МВФ, прокладає шлях до початку обговорення повноцінної програми, яку підтримує Фонд”, – йдеться у повідомленні МВФ у п’ятницю ввечері за підсумками роботи місії.

Як повідомлялося, Україна в умовах неготовності МВФ одразу виділяти значне фінансування восени минулого року запросила у Фонду чотиримісячну Моніторингову програму PMB, яку Фонд схвалив 20 грудня. Київ сподівається, що на зміну цій програмі, яка не передбачає фінансування, вже на початку другого кварталу 2023 року прийде програма розширеного фінансування EFF, яка може частково покрити розрив у покритті $38 млрд дефіциту держбюджету-2023, який зараз становить близько $10 млрд.

Місія МВФ з першого перегляду програми працювала у Варшаві 13-17 лютого.

administrator

Related Articles