В ООН вважають, що світ належним чином не готовий до природних катастроф

Київ. 1 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Світ наразі не готовий необхідною мірою реагувати на кризи природного характеру, повідомляє The Japan Times із посиланням на доповідь ООН, опубліковану в середу.

У зв’язку з цим автори доповіді закликали обміркувати, як можна краще управляти глобальними ризиками.

У доповіді наголошується, що з 1990 року понад 10,7 тис. катастроф уплинули на життя більш ніж 6 млрд людей у всьому світі, водночас значна частина природних катастроф, а саме 42%, – це повені, шторми та бурі, які посилилися через зміну клімату.

Голова Міжнародної наукової ради Пітер Глюкман, у свою чергу, зазначив, що надто мало уваги приділяють довгостроковому плануванню та запобіганню ризикам, починаючи від удосконалення будівельних норм і правил до створення систем оповіщення про небезпеку.

Спеціальний представник ООН зі зниження ризику лих Мамі Мідзуторі заявила, що численні виклики останніх трьох років стали показовими для підвищення глобальної готовності до лих у майбутньому. “Ми маємо зміцнювати інфраструктуру, спільноти та екосистеми зараз, а не відновлювати їх згодом”, – вважає вона.

На початку лютого в Туреччині стався руйнівний землетрус магнітудою 7,8, унаслідок якого загинули понад 44 тис. осіб.

administrator

Related Articles