Дистриб'ютор автотехніки "Зернотрейд" може поставити Кривому Рогу 10 китайських автобусів Asiastar на 20% нижче за очікувану ціну

Київ. 1 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Переможцем торгів на постачання Кривому Рогу 10 великих автобусів із низькою підлогою визнано київське ТОВ “Зернотрейд” із пропозицією китайських автобусів Asiastar JS6120 за 99,711 млн грн за очікуваної суми закупівлі 125 млн грн.

Згідно з інформацією в електронній системі держзакупівель “Прозорро”, розкриття тендерних пропозицій відбулося 28 лютого.

Напередодні Антимонопольний комітет відмовив заводу “Електронмаш” (Львів) у задоволенні скарги на дискримінаційні умови тендера, які, на думку українських автовиробників, відсікають їх від участі у закупівлі.

За інформацією “Прозорро”, ще двоє учасників торгів також запропонували іноземні автобуси.

Зокрема, ТОВ “Сучасні вантажівки” (компанія “Автек”) пропонує турецькі автобуси Guleryuz Ecoline 12 за 108,9 млн грн, а торговий дім “Літан” (Дніпро) – японські Isuzu Sitiport за 119,7 млн грн.

Як повідомлялося, Чернігівський автозавод корпорації “Еталон”, який планував брати участь у торгах, також відзначав дискримінаційні умови тендера на закупівлю 10 автобусів, при цьому заявляв про те, що може запропонувати автобуси за ціною, еквівалентною $220 тис. за один, тоді як очікувана ціна еквівалентна $320 тис.

В результаті “ЕлектронМаш” та ЧАЗ не подали заявки на участь у торгах.

Як повідомлялося, криворізьке КП “Міський тролейбус” 8 лютого оголосило тендер на придбання до 20 грудня 2023 року 10 од. 12-метрових повністю низькопідлогових автобусів.

Згідно з технічними умовами, автобус має бути випущений не раніше 2022 року, відповідати екологічному стандарту Euro 5. Пасажиромісткість не менше 62 осіб (зокрема 26 місць із урахуванням пріоритетних категорій).

Учасник торгів має надати довідку про виконання у повному обсязі аналогічного договору, у якому він виступає продавцем/постачальником. Він також має надати довідку про локалізацію виробництва.

Водночас, як зазначали в корпорації “Еталон”, іноземній техніці досить легко вдається заявити про локалізацію понад 15% (вимогу законодавства про публічні закупівлі у 2023 році).

administrator

Related Articles