Міноборони України співпрацюватиме з українськими та іноземними організаціями у правовій сфері

Київ. 1 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністр оборони України Олексій Резніков провів зустріч із виконавчим директором Міжнародної асоціації юристів Марком Еллісом, у рамках якої її учасники обговорили напрямки співробітництва в юридичній сфері, повідомляє Міноборони.

“Сторони обговорили впровадження підписаного між Міноборони, Міжнародною асоціацією юристів та Асоціацією правників України меморандуму”, – повідомляється на офіційному сайті відомства в середу.

“Меморандум стане підґрунтям для подальших ініціатив, спрямованих на розвиток взаємодії та співпраці українського оборонного відомства з вітчизняними та іноземними правовими організаціями”, – цитує Резнікова пресслужба Міноборони.

Як інформує Міноборони, Резніков та Елліс, розглянули, зокрема, питання удосконалення нормативно-правового регулювання проходження військової служби, поширення знань щодо прав та обов’язків військовослужбовців, забезпечення належного захисту у справах, пов’язаних з військовими та воєнними злочинами, а також підготовку методичних рекомендацій, навчальних програм та інформаційних матеріалів для удосконалення вже існуючого українського законодавства.

“Важливо, щоб українське законодавство, що регулює військову сферу, відповідало викликам сьогодення та реформувалось відповідно до передових світових практик. Власне для цього і започатковується майданчик для правової співпраці, який дасть змогу залучати до цієї роботи найкращих українських та міжнародних фахівців”, – сказав Резніков.

Також триває робота щодо законопроєкту про створення військової поліції та розвитку військової юстиції в Україні загалом.

Джерело: https://www.mil.gov.ua/news/2023/03/01/minoboroni-spivpraczyuvatime-z-ukrainskimi-ta-inozemnimi-organizacziyami-v-pravovij-sferi/?fbclid=IwAR3r58cCWVW-hi2jJc4EWxrq-n22A05z3yGIsrx7D7KoJm47yVbYCUQWtXk

administrator

Related Articles