Обсяг Фонду підтримки енергетики України зріс до EUR151 млн – Міненерго

Київ. 8 березня. ЕНЕРГОРЕФОРМА – До Фонду підтримки енергетики України, створеного у квітні 2022 року Секретаріатом Енергетичного співтовариства, вже надійшов EUR151 млн, повідомило Міністерство енергетики.

“Із цих коштів на потреби українських енергетичних компаній розподілено приблизно EUR138 млн”, – повідомляється в телеграм-каналі міністерства в середу.

Міненерго уточнило, що кошти надійшли, зокрема, від Німеччини, Великої Британії, Іспанії, Ісландії, Данії, Європейської комісії, Регіональної асоціації органів регулювання енергетики (ERRA), Регіонального центру досліджень енергетичної політики.

“Допомога міжнародних партнерів у рамках Фонду підтримки енергетики України дозволяє закупити енергетичне обладнання, яке ми не можемо отримати у вигляді гуманітарної допомоги. Але в той же час воно є критично необхідним для відновлення генерації та проведення ремонтних робіт”, – наведено слова міністра енергетики Германа Галущенка в повідомленні.

Як зазначається, однією з останніх закупівель коштом фонду стане закупівля енергетичного обладнання на загальну суму в EUR4,5 млн для АТ “Херсонобленерго”. Серед обладнання – трансформатори, обмежувачі перенапруги, акумуляторні батареї та роз’єднувачі.

“Завдяки цій допомозі енергетики Херсонської області, яку щоденно обстрілює ворог, зможуть швидше відновити енергопостачання для споживачів”, – прокоментував очільник Міненерго.

Як повідомлялося, до Фонду підтримки енергетики України станом на 1 лютого 2023 року надійшло EUR144,366 млн.

administrator

Related Articles