Ексголову Держенергоефективності Безуса призначено радником міністра розвитку громад, територій та інфраструктури

Київ. 13 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ексголову Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Валерія Безуса призначено радником міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, повідомили у пресслужбі Мінвідновлення.

Як повідомляється у релізі, Безус буде залучений до розробки та реалізації державної політики у сфері забезпечення енергетичної трансформації, зокрема, йдеться про використання в процесі відновлення України енергоефективних інструментів, відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива.

Крім цього, він куруватиме в міністерстві питання розробки необхідних реформ для відновлення енергетики.

Валерій Безус із серпня 2021 року до 10 березня 2023-го очолював Держенергоефективності. Одним із пріоритетів його роботи на цій посаді була підготовка законодавчих і технічних умов для старту декарбонізації української економіки в рамках Європейського зеленого курсу (Green Deal). Зокрема, було розроблено низку законопроєктів і постанов, які регулюють відносини у сфері енергоефективності та сприяють посиленню енергетичної безпеки й незалежності України.

Також було розроблено Національний план дій з розвитку відновлюваної енергетики на період до 2030 року, що враховує всі положення Угоди про асоціацію України та ЄС і наближає Україну до повноцінної інтеграції до Європейського Союзу.

Крім того, Держенергоефективності в період роботи Безуса стало членом Європейського альянсу із чистого водню, заснованого Єврокомісією у липні 2020 року, та розвивало спільні проєкти з такими організаціями як Програма розвитку ООН, Німецьке товариство міжнародного розвитку (GIZ), Організація Об’єднаних Націй з промислового розвитку (UNIDO) та інші.

administrator

Related Articles