В ООН заявляють, що роблять усе можливе для виконання всіх аспектів стамбульської "зернової ініціативи"

Київ. 13 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – У ООН працюють з усіма сторонами, що мають стосунок до укладеної в Стамбулі Чорноморської зернової ініціативи, і докладають усіх можливих зусиль для її збереження, заявив у понеділок представник генсека ООН Стефан Дюжаррік.

“Ми продовжуємо працювати з приватними компаніями, Російською Федерацією, ЄС, Великою Британією, США та іншими, щоб полегшити процес виконання угоди повним обсягом”, – сказав Дюжаррік на брифінгу в понеділок.

На уточнювальне запитання про озвучену російською стороною можливість продовження угоди на 60 днів він сказав, що не буде “вдаватися в деталі просто зараз”. Дюжаррік додав, що інформація про позицію ООН із цього питання, ймовірно, надійде з Женеви, де в понеділок відбулися переговори представників ООН і РФ щодо “зернової ініціативи”.

“Ми робимо все, щоб зберегти цілісність угоди”, – сказав він.

Раніше в понеділок заступник глави МЗС РФ Сергій Вершинін заявив, що Росія не має заперечень проти продовження “зернової ініціативи”, але тільки на 60 днів, подальша позиція визначатиметься залежно від ситуації з російським сільськогосподарським експортом.

administrator

Related Articles