"Укргазвидобування" пробурило нову свердловину дебетом 340 тис. куб. м на добу

Київ. 14 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – АТ “Укргазвидобування” (УГВ) пробурило нову оціночно-експлуатаційну свердловину завглибшки 5950 м, що дає 340 тис. куб. м за добу, повідомляється на сайті групи “Нафтогаз” у вівторок.

“Це дуже добрий результат, враховуючи, що родовище, на якому пробурена свердловина, експлуатується вже 45 років і виснажено на 85%. Він став можливим завдяки застосуванню сучасних підходів до розробки родовищ”, – заявив голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов, слова якого процитовано на сайті.

Зокрема, у проеєктуванні свердловини за допомогою 3D-моделі родовища фахівці змогли визначити перспективну ділянку продуктивного пласта родовища, яка досі не розроблялася.

“Минулого року ми переформатували команду наших геологів і розробників, переглянувши процеси і посиливши її потужними фахівцями з досвідом роботи в міжнародних компаніях. Вже бачимо результат”, – прокоментував у свою чергу генеральний директор “Укргазвидобування” Олег Толмачов.

За його словами, досягнуті результати на цьому родовищі та низка інших нещодавніх геологічних відкриттів будуть важливими складовими для нарощування видобутку газу вже цього року.

“Результати буріння нової свердловини дали привід запланувати буріння ще однієї свердловини на цій ділянці родовища”, – зазначили у компанії.

Як раніше зазначав голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов, компанія має на меті збільшити власний видобуток природного газу на 1 млрд куб. м 2023 року – до 13,5 млрд куб. м, що відповідає добовому виробництву 37 млн. куб. м.

Як повідомлялося, “Укргазвидобування”, 100% акцій якого належать НАК “Нафтогаз України”, у 2022 році видобуло 12,5 млрд куб. м природного газу (товарного), що на 3% менше, ніж 2021 року.

Джерело: https://t.me/NaftogazUA/1235

administrator

Related Articles