Долар росте до євро і фунта, знижується в парі з єною

Нью Йорк. 15 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Курс долара перейшов до активного зростання до євро та фунта вдень у середу і почав знижуватися в парі з японською єною на тлі підвищеного попиту на активи “тихої гавані”.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,9% під час торгів, ширший WSJ Dollar Index – 0,7%.

Пара євро/долар за даними на 13:55 кв торгується на рівні $1,0586, порівняно з $1,0733 на закриття ринку у вівторок, євро падає на 1,4%.

Курс фунта до долара знижується на 0,8% і становить $1,2067 порівняно з $1,2159 напередодні.

Вартість американської валюти в парі з єною опустилася на 0,55%, до 133,45 єни проти 134,23 єни за підсумками попередньої сесії.

Світові ринки зіткнулися з новим сплеском волатильності у середу на тлі побоювань, що проблеми американських банків можуть перекинутися на європейську банківську галузь. Так, акції Credit Suisse впали на 20% після того, як швейцарський банк виявив “суттєві недоліки” у процедурах звітності за 2021 та 2022 фінансові роки.

Інвестори очікують підсумків березневого засідання Європейського центрального банку, яке завершиться в четвер. Більшість аналітиків очікують підйому ключових відсоткових ставок на 50 базисних пунктів.

Також о 14:30 кв будуть оприлюднені дані про роздрібний продаж в США. Опитані Trading Economics аналітики прогнозують, що продаж скоротився в лютому на 0,3% відносно січня, коли показник підскочив на 3%.

Тим часом опубліковані напередодні статдані підтвердили, що інфляція в Сполучених Штатах продовжує сповільнюватися, хоча й залишається набагато вищою за цільовий рівень у 2%. Споживчі ціни у країні у лютому збільшилися на 6% у річному вираженні після підйому на 6,4% у січні.

administrator

Related Articles