Командувач ЗС ЗСУ Олещук запропонував своїм колегам із країн НАТО створити "авіаційну коаліцію" для допомоги Україні – Ігнат

(уточнено 3-4-й абзаци)

Київ. 16 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Командувач Повітряних сил Збройних сил України (ПС ЗСУ) генерал Микола Олещук під час зустрічі командувачів ПС країн – членів НАТО в четвер запропонував їм створити “авіаційну коаліцію”, яка допоможе Україні отримати сучасну авіацію, повідомив речник командування ЗС ЗСУ Юрій Ігнат.

“Сьогодні завершився симпозіум командувачів Повітряних сил країн-членів НАТО, в якому взяв участь і командувач ПС ЗСУ генерал Микола Олещук. Він розповів про багато речей, що саме відбувається нині на фронті, які саме потрібні потужності для того, щоб збільшити потенціал нашої системи ППО, і наземних систем, і повітряних”, – сказав Ігнат в ефірі національного телемарафону.

Він зазначив, що командувач ПС ЗСУ звернувся до своїх колег із НАТО з пропозицією створити авіаційну коаліцію під гаслом “Перемога на землі кується в небі”.

“Перемога на землі справді кується в небі, і така “авіаційна коаліція” могла би працювати на кшталт “танкової коаліції”. (Олещук – ІФ-У) звернувся до колег по допомогу в процесі отримання Україною сучасних літаків для того, щоб ми якнайшвидше завоювали повітряний простір над українською територією і допомогли нашим наземним військам”, – наголосив спікер.

Водночас, відповідаючи на запитання журналістів про те, як відреагували на таку пропозицію учасники засідання, Ігнат заявив, що їх реакція має проявлятися в діях і, “можливо, в заявах певних лідерів”.

“Зрозуміло, що не все можна розповідати, такі речі не є публічними, але дуже хочеться бачити, що найближчим часом усе-таки буде ще краще”, – підсумував він.

administrator

Related Articles