Кабмін скасував низку регуляторних актів у сфері інтелектуальної власності, утилізації відходів і виробництва біопалива – Шмигаль

(доповнено, додано текст після 4-го абзацу)

Київ. 17 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кабінет Міністрів скасував низку регуляторних актів у сфері інтелектуальної власності, утилізації відходів і виробництва біопалива, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Уряд продовжує робити ставку саме на підтримку приватного сектору, щоб наша економіка знову зростала. Тому дерегулювання стає однією з ключових реформ в економічній сфері”, – сказав Шмигаль на засіданні уряду в п’ятницю.

За словами прем’єра, створена Кабміном Міжвідомча робоча група з дерегуляції успішно переглядає інструменти регулювання та усуває зайві бар’єри.

“Сьогодні ми скасовуємо низку регуляторних актів у сфері інтелектуальної власності, у сфері утилізації відходів, у сфері виробництва біопалива. Це дасть змогу бізнесу працювати ефективніше і витрачати менше часу на зайву бюрократію”, – заявив він.

Як повідомив пізніше представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у телеграмі, ці зміни внесено з метою виключення неактуальних і застарілих інструментів державного регулювання, а саме: видачу контрольних марок на розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, компʼютерних програм, баз даних; висновку науково-дослідної організації стосовно технічної неможливості знешкодження та утилізації шкідливих речовин, відходів виробництва та стічних вод; висновку про те, що товари, які використовуються для розвитку виробництва і забезпечення споживання біологічних видів палива, не виробляються та не мають аналогів в Україні.

Джерело: https://t.me/tmelnychuk/1867

administrator

Related Articles