Верховний Суд відклав розгляд позову Боголюбової про стягнення з ПриватБанку $17 млн до 5 квітня

Київ. 20 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Верховний Суд 16 березня відклав розгляд справи за позовом про стягнення з ПриватБанку $17 млн на користь колишньої дружини ексвласника банку Геннадія Боголюбова Олени Боголюбової, повідомила пресслужба банку в понеділок.

Згідно з повідомленням, суд призначив нове засідання на 5 квітня.

Зазначено, що результат розгляду цієї справи має дуже важливе значення, оскільки в ній вирішується доля договору про придбання акцій ПриватБанку за договором bail-in, що може вплинути на наступні справи на загальну суму понад 6 млрд грн.

Банк зазначив, що розгляд справи Боголюбової у Верховному Суді відбувається без виклику сторін у письмовому провадженні, що не дає можливості представникам ПриватБанку ґрунтовно пояснити свою правову позицію щодо кричущої неправомірності рішень дніпровських судів нижчих інстанцій.

Пресслужба додала, що склад колегії суддів Верховного Суду, яка розглядає цю справу, неодноразово змінювався напередодні призначених засідань.

Як повідомлялося, у 2016 році кошти осіб, пов’язаних із колишніми власниками, було обміняно на акції банку в рамках процедури bail-in, передбаченої законодавством.

З 2017 року низка осіб, пов’язаних із колишніми власниками і топменеджментом банку, подають позови до українських судів, сподіваючись визнати процедуру bail-in недійсною.

У лютому 2023 року Велика палата Верховного Суду підтвердила законність закриття провадження за позовом Олександра Дубілета (ексакціонера неплатоспроможного ПриватБанку) щодо недійсності операцій із купівлі-продажу акцій.

administrator

Related Articles